Reproduktion i praksis

Vil du gerne have din hoppe insemineret hjemme, er det selvfølgelig også en mulighed. Vi kommer gerne hjem til dig og scanner din hoppe.

Der er fordele og ulemper ved at have hoppen hjemme i brunsterioden. fordelen er, at hoppen ikke tages ud af vante omgivelser og derfor ikke udsættes for stress; Ligeledes er det en mulighed at foretage inseminering hjemme, hvis hoppen er vanskelig at køre med. 

Ulempen ved at have hoppen hjemme, kan være planlægning omkring tidspunkt for scanning for sædbestilling. Ofte overvåges hopper, der står hjemme, ikke så intensivt  da der er flere omkostninger og foranstaltninger forbundet hermed. Ligeledes har nogle hopper gavn af at komme på hingstestation, hvor vi har en hingst som kan tease hoppen under brunsten.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at kvaliteten af scanning afhænger af, hvor samarbejdsvillig hoppen er, og hvordan de praktiske forhold omkring strøm og anbringelse af scanner er. 

Der tages forbehold for drægtighedsscanning og evt. tvillingedrægtighed under scanning, hvor der ikke er optimale forhold.