Reproduktion

Velkommen til Højgård Hestehospitals reproduktionsafdeling.

Alle levende organismer reproducerer sig selv, ellers uddør arten. Reproduktion er en betegnelse for den proces, hvorved organismer, blandt andet heste, danner nye organismer som dem selv. Dette er en af de fundamentale egenskaber, som adskiller levende fra ikke levende ting.

Reproduktion betyder «fornyet frembringelse», det føler vi som står for reproduktionsafdelingen på Højgård som noget af det mest motiverende i vores hverdag. Kan man tænke sig noget bedre end at være med til at skabe fremtidens heste.

Af praktiske og fysiologiske årsager kan reproduktionen ikke fuldstændigt overlades til naturen, derfor har vi specialiseret os i  alle former for reproduktionsarbejde.

Vi tilbyder inseminering med køle-, frost- og fersk sæd og har stor erfaring i håndtering af problemhopper. Vi tapper hingste til sædevaluering og fremstilling af både fersk, køle og frostsæd.

Igennem de sidste 15 år har vi oparbejdet en stor erfaring indenfor embryotransfer/ægtransplantation og andre udvidede teknikker som du kan læse mere om i undermenuerne.