Hestedyrlæge Lars Bak - Højgård Hestehospital

E-post: lb@eqvet.dk

Dyrlæge DVM

Mit største mål som dyrlæge er at hjælpe hesten videre så godt som muligt. Jeg finder en stor tilfredshed i at se hesten fungere på det bedst mulige niveau. At der er forskel på hvor langt et individ kan nå i deres atletiske karriere er velkendt, og det giver mig en faglig tilfredsstillelse at kunne være medvirkende til at opnå dette for netop din hest.
Jeg bruger en del af min tid i udkørende praksis - og en del på hospitalet, som ansvarlig for knoglescintigrafi og MRI afdelingen.  Denne kombination af hestepraksis og klinikarbejde giver en inspirerende arbejdsdag og mulighed for at få et godt kendskab til mange klienter.
Jeg finder, at de nye behandlingsmuligheder der kommer til hestene, er spændende - og mener, at vi til stadighed skal forsøge at overføre de relevante teknikker der kendes fra humane sportsatleter til vores heste
 
Hovedinteresser
      • Billeddiagnostik, scintigrafi, MRI og ultralyd
      • Sportsmedicin, herunder ortopædi
      • Forebyggende initiativer, der sikrer en holdbar hesteatlet

Uddannelse og erfaring
Uddannet som dyrlæge med hestedifferentiering i 2007. Jeg skrev speciale om EKG samt hjertescanninger på travheste i samarbejde med Uppsala universitet. Under min studietid besøgte jeg University of California USA, Willesley equine clinic i England samt Scone Equine Hospital i Australien, hvor jeg blev oplært i ortopædi samt sundhedsrådgivning vedrørende stutterier.
Da jeg var uddannet som dyrlæge arbejdede jeg på Højelse Hesteklinik fra 2008-2011. Herefter tilbragte jeg 1 år som konsulent for Medicinalfirmaet Boehringer Ingelheim med fokus på Skandinaviens 20 største hestehospitaler.
I 2012 blev jeg ansat på Højgård Hestehospital, hvor jeg er i gang med at tage en Master i medicinsk billeddiagnostik på Syddansk universitet.
Siden 2013 har jeg været landsholdsdyrlæge for de danske ponyryttere samt paradressur ryttere.

For nylig har jeg
      • Certificeret som FEI treating vet(FEI dyrlæge)
      • Deltaget på verdens største kursus indenfor scintigrafi
      • Deltaget ved flere internationale erfaringsudvekslinger for sportsmedicin til heste
      • Været landsholdsdyrlæge ved NM, EM samt ved de para olympiske lege i Rio 2016
      • Påbegyndt ISELP kursus forløb

Privat
      • Bor jeg sammen med min kone Carina og vores to drenge. Vores store interesse er       hestesport, hvor både min kone og jeg er aktive på konkurrencebanerne i det omfang tiden tillader det.
      • Nyder at bruge fritiden i naturen og gerne på vandet efter en båd på vandski.