Hestedyrlæge Jannie Spanner Kristiansen - Højgård Hestehospital

E-post: js@eqvet.dk

Dyrlæge DVM

Jeg er på Højgård Hestehospital omgivet af ambitiøse dyrlæger. Det er utrolig motiverende, dagligt at kunne sparre med sine kollegaer for at give sine patienter og klienter den allerbedste behandling. Efteruddannelse prioriteres højt, og det har givet mig mulighed for at fordybe mig i mit arbejde og dygtiggøre mig indenfor en række felter. Jeg sætter stor pris på arbejdet med hestene. At kunne opsøge viden i ind- og udland som et led i en behandling er utrolig motiverende og spændende. Jeg brænder for mit arbejde og med hestene generelt, men behandling og udredning af lidelser hos den islandske hest interesserer mig især.

Jeg beskæftiger mig med de fleste fagområder indenfor behandling af heste, men følgende områder er jeg særlig interesseret i:

-          Reproduktion (specialiseret reproduktion som embryotransfer og oocytaspiration, behandling og ifoling af problemhopper, tapning af hingste og efterfølgende undersøgelse af sæden)

-          Medicinske patienter herunder lidelser i relation til luftvejene samt mave-tarmkanalen samt udredning og behandling af føl

-           Tandbehandlinger. En grundig mundhuleundersøgelse som led i en forebyggelse af lidelser i relation til mundhulen.

Uddannelse og erfaring:

Jeg har reddet en stor del af mit liv – og siden tidlig folkeskole, har den islandske hest været en del af vores familie. Jeg har sidenhen fået to små piger, og har derfor måtte fokusere udelukkende på avlen. Jeg har sammen med en god ven et mindre stutteri, hvor vi avler 2-3 føl om året. Vi fik i 2014 vores første hoppe kåret i første klasse og venter 2 embryoføl efter denne hoppe i 2015. Jeg deltager, når tiden er til det, aktivt i avlsarbejdet til kåringer etc.

Jeg blev færdig som dyrlæge i 2007. Undervejs i studiet var jeg på flere, mindre Externships i England og Australien. Efter afslutningen af mit studie rejste jeg til Australien i et Internship på Goulburn Valley Equine Hospital, som især er særlig anerkendt for deres reproduktionsafsnit drevet af én af verdens førende specialister indenfor hestens reproduktion. Det var utrolig lærerigt og gav mig et indblik i det specialiserede reproduktionsarbejde. Noget som efterfølgende for alvor har vakt min interesse. Jeg startede på Højgård Hestehospital i 2008.

Jeg har for nylig:

-          Afsluttet et modukl i min certificering i Equine Stud Medicine, som er en certificering i reproduktion

-          Deltaget i en række specialiserede kurser i embryotransfer, ifoling af problemhopper samt håndtering og tapning af hingste

Helt privat:

-          Vi er en aktiv familie , som holder af ture i skoven – og meget gerne med løbeskoene på.