Klinik/hospital

Velkommen til Højgård Hestehospital

Vi glæder os til at udrede og hjælpe din hest - og sætte din hest i Fokus

På Højgård Hestehospital har vi faciliteter og "know how" til at udføre diagnostiske undersøgelser og avancerede behandlinger på såvel medicinske som kirurgiske patienter.
Således råder vi over røntgenudstyr med høj ydeevne, som giver mulighed for rygundersøgelser og avanceret ultralydsscanningsudstyr til scanning af sener, organer og hjerte.

Ønsker du din hest undersøgt for nedsat præstation kan vi tilbyde arbejdstest med dynamisk endoskop, EKG (hjerte) og EMG (muskel) måling, samt en bevægelsesanalyse med accelerometer (måler hestens bevægelse) og highspeed kamera.

Vi har videoendoskop til undersøgelse af luftveje og mavesæk samt laboratorium med moderne udstyr til udførelse af blodanalyser, gødningsundersøgelse og bakteriologiske undersøgelser.

Herudover udfører vi som de eneste i Danmark scintigrafiske undersøgelser og nu også MRI undersøgelser.

Staldfaciliteterne omfatter 40 bokse, inkl. bokse til foling, kolikheste og forfangne heste. Vi har en intensiv afdeling til opstaldning af meget syge heste og kan isolere heste hvor der er mistanke om smitsom sygdom. Videoovervågning sikrer fornødent opsyn døgnet rundt.

Hospitalet råder over 8 tdl. græsfolde, som kan benyttes af indlagte patienter.

Den kirurgiske afdeling har helt moderne faciliteter og udstyr. Her udføres ortopædiske operationer som ledoperationer ved artroskopi, operation for styltefod og fjernelse af brækkede griffelben, men også talrige andre indgreb som operation for strubepibning, klaphingsteoperationer, fjernelse af tumorer, og bughuleindgreb på kolikheste.