Akutte tandproblemer hos din hest

Mange heste kan have tandproblemer, som kommer til udtryk ved, at de ikke trives, har fordøjelsesproblemer, svært ved at tygge, taber sig fordi de ikke kan æde, hovedrysten og problemer ved ridning. Har din hest akutte problemer med tænderne, så kontakt Hestedoktoren, som kan sende en hestetandlæge ud. Vi kører ud til jer og undersøger hesten i sine vante omgivelser i stalden. Ud fra din beskrivelse af symptomerne og vores hestetandlæges faglige viden, undersøges hesten for blandt andet spidser, kroge, periodontitis (foderlommer), diagonalbid og karies for at finde ud af, hvor problemet er. Når vi har fundet tandproblemet, kan vi som regel behandle hesten på stedet – ellers får den en henvisning til klinikken, hvor vi kan klare selv de mest komplicerede operationer. Når vi behandler hesten, skal den være helt rolig, for at vi kan komme helt ind i dens mund. Derfor bedøver vi altid hesten, før vi behandler den.

Vi kan bl.a. behandle:

 

Få et årligt eftersyn

Det er generelt en god ide at få hestens tænder undersøgt en gang om året for at opdage tandproblemerne i tide. Vi anbefaler, at hestens tænder bliver undersøgt i forbindelse med sundhedsundersøgelse og vaccination. Ved undersøgelsen bliver tænderne også raspet for at fjerne tandspidser og dermed forebygge tandlidelser. Opdager vi noget, som kræver en større behandling, kan I få en henvisning til klinikken.

 

Kontakt os i dag

Vores hestetandlæge er klar til at køre ud til dig og din hest, så kontakt os i dag, hvis din hest har tandproblemer. Du kan ringe på telefon 59 16 21 60 eller sende en mail til info@hestedoktoren.dk. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du vil vi vide mere om, hvad vi kan tilbyde. Vi kører ud på hele Sjælland og har mange kunder i området omkring Holbæk, Ringsted og Roskilde.