Inseminering af hesten

Hos Hestedoktoren kan vi hjælpe dig med inseminering af din hoppe. Skal du have din hoppe insemineret, er det en god ide, at du registrerer, hvornår hoppen er i brunst, og hvor lang tid den er. Det giver os de bedste muligheder for en succesfuld inseminering. Vi kan foretage insemineringen hjemme hos dig eller på insemineringsstationen afhængigt af, hvad du ønsker. Der er fordele ved begge løsninger, og hvad der er det bedste, afhænger af din hoppe.

 

Fordele ved inseminering hjemme

Ved at holde hoppen hjemme under inseminering undgår man unødig stress ved at tage hesten ud af sine vante omgivelser. Det kan også være, hesten er vanskelig at køre med eller har føl, og det kan derfor være nemmere at gøre derhjemme.

 

Fordele ved inseminering på insemineringsstationen

På insemineringsstation har vi en hingst, som kan tease hoppen under brunsten, og derfor kan det være en fordel at få foretaget insemineringen der. Vi kan også bedre planlægge tidspunktet for scanning for sædbestilling. Ofte overvåges hopper, der står hjemme, ikke så intensivt, da der er flere omkostninger og praktiske foranstaltninger forbundet hermed.

 

Praktiske forhold om scanning

Vi har mulighed for at komme hjem til dig og scanne hesten, og generelt afhænger kvaliteten af scanningen af, hvor samarbejdsvillig hoppen er, hvordan lyset falder i vores scanner samt hvordan de praktiske forhold omkring strøm og scanner anbringelse er. Der tages forbehold for drægtighedsscanning og eventuel tvillinge-drægtighed under scanning, hvor der ikke er optimale forhold.

 

Kontakt os

Vil du vide mere om inseminering, og hvordan det foregår hos os, så kontakt os i dag og hør mere. Du kan ringe på telefon 59 16 21 60 eller sende en mail til info@hestedoktoren.dk. Vi foretager primært inseminering på heste omkring Holbæk, Ringsted og Roskilde, men hjælper gerne på hele Sjælland. Kontakt os for at høre, hvad vi kan tilbyde dig.