HESTEDYRLÆGE GINNIE HØRNING

-HESTEDOKTOREN

ginnie.jpgMin interesse for heste startede tidligt. Som 4 årig fik jeg en shetlandspony da mine forældre mente at det var måden at afholde mig fra at stikke af ned til naboen der havde en stald fuld af heste. Med årene blev det til større ponyer som jeg startede dressur, spring og jagter på. Alle havde det til fælles at de var unge og havde derfor fornøjelsen af at uddanne dem. Med tiden blev det dressuren der vandt den fuld opmærksomhed og jeg fik mulighed for at slutte mine pony år med landsstævner og DM.

Efter en årrække at have prioriteret uddannelse, efteruddannelse og ikke mindst mine småbørn låner jeg pt. en dejlig dressurhoppe som er i genoptræning efter en gaffelbåndsskade.

Uddannelse og erfaring:

Jeg blev færdig som dyrlæge i 2003. De første 10 måneder arbejde jeg på KVL som klinikveterinær hvorefter jeg var så heldig at komme til Ansager Dyrehospital. Det var et fantastisk sted at komme hen som relativ nyuddannet både fordi det var det rigtige sted at få sine rutiner omkring halthederne og fordi jeg havde nogle gode chefer. Min mand var blevet tilbage i København og da jeg blev gravid med vores første datter kaldte Sjælland. Fra 2005 til 2012 arbejde jeg for Næstvedegnens Dyrehospital hvor min interesse for haltheder fik plads til at udvikles. Siden 2012 har jeg været medejer af Hestedoktoren og jeg føler at jeg her har været så heldig at kombinere det bedste fra mine tidligere arbejdspladser.

Faglig specialisering:

Jeg var aldrig i tvivl om at skulle jeg være dyrlæge var det for at arbejde med heste. Faglig udvikling og specialisering er for mig en helt central drivkraft. For min og for hestenes skyld er det så vigtigt at blive ved med at dygtiggøre sig gennem specialisering og efteruddannelse.

I 2010 afsluttede jeg et 2 årligt efteruddannelses forløb som Fagdyrlæge vedr. sygdomme hos Heste med en afsluttende hovedopgave omhandlende lidelser i øjets linse og fundus hos varmblodsheste. En opgave der efterfølgende er pupliceret i et veterinærfagligt tidsskrift.

De sidste år har jeg taget en kursusrække på 8 fantastiske kurser afholdt af ISELP (The international society of equine locomotor pathology) afholdt rundt omkring i Europa. Disse har haft emner som tå, forknæ, bagknæ, has, skulder/albue, hals og ryg. På hvert af disse 3 dages kurser har fokus været på anatomi, biomekanik, sygdomme og billeddianostik, ikke mindst ultralyd.

Foruden ortopædien har jeg en særlig faglig interesse for hestens øje. Her har jeg foruden mit fagdyrlæge studie fulgt kurser i ind – og udland. Senest et 3 dages kursus i Tyskland i januar med nogle af verdens førende specialister indenfor lidelser i hestens øjne.

Mine særlige interesseområder kan opsummeres som følgende:

  • Haltheder
  • Overlinieproblemer (nakke, hals og ryg)
  • Øjenlidelser

I øvrigt:

FEI godkendt dyrlæge som FEI treating Vet.

Medlem af SvH´s bestyrelse. Svh er den Danske Dyrlæge Forenings sektion for heste

Helt privat:

Jeg er gift med Bjørn. Vi har to piger der – i et vist omfang- deler min interesse for heste. Selv om ingen af dem ønsker at være dyrlæge for som de siger: Dyrlæger holder jo aldrig fri.

Mobil: 21344832

Mail: ginnie@hestedoktoren.dk