Hestedoktoren Sjælland

Hestedoktoren ved Kirke Eskilstrup på Sjælland er en moderne hesteklinik med gode faciliteter, plads til indlæggelse og behandling af heste samt en udkørende praksis. Vores mål er at være fagligt dygtige, tilegne os løbende den nyeste viden, sådan at vi kan tilbyde både klienter og patienter den bedst mulige behandling indenfor de forskellige sygdomme, haltheder og andre præstationsmæssige problemer.

Hestedyrlæger med stort engagement

Hestedoktoren består af 6 hestedyrlæger og 3 sygeplejersker samt flere dyrlægestuderende. Vi er alle personer med et stort engagement og et hjerte der banker for hestene.  Ud over det daglige arbejde på klinikken og i praksis er alle i vores team alle tilknyttet heste eller hestesporten på forskellige måder. Nogle er aktive indenfor ridesporten, nogle er avlere og andre har en hest som de elsker højt. Vi har derfor alle en personlig tilknytning til heste og kan godt sætte os i hesteejerens sted og forstå både bekymringer og glæder som følger med.

Hestedoktorens faciliteter

Hestedoktoren råder over en moderne og lys stald med højt til loftet, 19 rummelige bokse, 3 undersøgelsesrum, operationsstue, 20x60 ridehus, mønstringsbane, gode parkeringsforhold og mange folde i forskellige størrelser, både med og uden græs.

Vi er udstyret med moderne udstyr som digitalt og transportabelt røntgen med høj ydeevne, som giver mulighed for rygundersøgelser. Avancerede og nyeste generation af ultralydsscannere til både halthedsdiagnostik og reproduktion. Videoendoskop til luftvejsendoskopi og gastroskopi. Moderne tandudstyr som sikrer optimal tandpleje samt diagnostiske muligheder ved tandsygdomme. Terapilaser til behandling af kroniske sår eller seneskader.  Udstyr til undersøgelser af øjne, inklusiv et tonometer, der kan måle trykket i øjet. Hestedoktoren har også et laboratorium, der kan lave gødningsundersøgelser, larvedyrkninger og bakteriologiske undersøgelser. De analyser vi ikke udfører selv, bliver hentet med kurer på daglig basis og kørt til de bedste laboratorier i Tyskland.

Inseminering af hopper

Vi inseminerer hopper med både frossen sæd og kølesæd og kan også tilbyde embryotransplantation, d.v.s. overførsel af befrugtet æg til rugemor. i samarbejde med Højgaard Hestehospital. Vi ønskerne hopperne opstaldet på klinikken ifm. insemineringen. Dette er af hensyn til at kunne lave det bedst mulige arbejde og resultat. Hopper til inseminering kommer dagligt ud på gode græsfolde og der tilbydes individuel pasning og vi kan tage særlige hensyn. Vi fodrer med optimalt foder, som understøtter gode brunster og ægløsninger.