Information

Insemineringer og andet reproduktionsarbejde foregår hos Hestedoktoren på Bukkerupvej 195, 4360 Kr. Eskilstrup

Hestedokteren-logo-1.png

Her opstaldes og insemineres alle hopper og vi har mulighed for at have dem gående på små eller store folde, alene eller i flok, alt afhængig af dine ønsker og behov.
Ønsker du at komme med din hest til Hestedoktoren bedes du kontakte os på 59162160 eller sende en mail på karen@hestedoktoren.dk.
Vil du gerne have insemineret din hoppe hjemme er det selvfølgelig også en mulighed. Vi kommer gerne hjem til dig og scanner din hoppe.
Der er fordele og ulemper ved at have have hoppen hjemme under inseminerings perioden. Fordelen er at hoppen ikke tages ud af vante omgivelser og derfor ikke stresses, omvendt har nogle hopper gavn af at komme på insemineringsstation hvor vi har en hingst som kan tease hoppen under brunsten. Er hoppen vanskelig at køre med eller har hun føl ved siden kan det også være en grund til at få foretaget insemineringen hjemme.
Ulempen ved at have hoppen hjemme kan være planlægning omkring tidspunkt for scanning for sædbestilling. Ofte overvåges hopper der står hjemme ikke så intensivt da der er flere omkostninger og praktiske foranstaltninger forbundet hermed.